Gott & Blandat

Gott & Blandat

Bloggen...

Här kommer jag skriva om allt Gott och blandat som jag varit med på. Allt från trevliga Spot´s genom www.Spotandtell.se till trevliga resor och nöjer på tu man hand.

Tapasafton

Spot and TellSkapad av Gott & blandat tor, juni 03, 2010 12:22:27

Skrev att jag skulle gå på Tapasafton med Ridderheims och Spot and Tell. Det hela höll till på Jerlov Kommunikation som är "en integrerad byrå, därför sitter alla reklam/pr/research/ webb/media-människor under samma tak. En bra grogrund för korsbefruktning och idéer som verkligen kan förändra saker."
Tack så mycket för att vi fick komma och för det trevliga mottagandet.


Kvällen började med att alla samlades och fick sätta sig vid dom trevligt uppdukade borden. Representanter från Ridderheims informerade lite om deras nya koncept Tapas Take Away som skulle lanseras nu, och som vi var där för att provsmaka och ge våran syn på. Det är sammanlagt 40 olika smårätter, varma som kalla som ingår i sortimentet. Vi fick provsmaka ca 20 st av dessa.

Några av rätterna som jag tyckte om var Torta de chorizo (Tortillabröd fyllt med chorizosalami och ost.) Tapas Plato Pata Negra (Som är en liten tapas buffé i sig själv innehållandes ett urval av ost och charkuterier. Gambas al Ajillo (Jätteräkor i en vitlöksdoftande örtsås) Underbar konsistens på räkorna, inte alls vattniga eller sega. Altramuces (Krispiga lupinbönor från Portugal i het piri-piri- och limesås) samt Tomates secos al sol (Solmogna och lättrostade körsbärstomater i frisk marinad.)

Det fanns en burk med Calamares al vino (Bläckfiskringar i rödvinsmarinad med samk av vitlök, persilja, koriander och chili) något som jag smakade på. Jag har aldrig tidigare ätit bläckfisk och tänkte att någon gång skulle vara den första. Det var segt och smakade mest som "gummi" i mitt tycke. Men säkert så som bläckfisk skall smaka, men det var alltså inget för mig.

Men fördelen med alla dessa små Tapas Take Away rätterna, är ju att man precis kan välja sina egna favoriter.

Är man några stycken en fredagkväll som är sugna på Tapas, så kan jag starkt rekomendera detta, i stället för den "vanliga" taco kvällen. Man behöver inte stå i köket å fixa och ha sig innan, utan det är bara att öppna burkarna och servera, vissa skall ätas varma och kan lätt värmas i micron ca 30 sek bara. Smidigt och gott.

Det som är ett plus med är att det är plastburkar i stället för glas, man slipper en hel del konserveringsmedel tillsatt i maten då.

När vi gick hem så fick vi alla med oss en "goddiebag" hem innehållandes lite läckerheter som vi hade smakat på under kvällen.

Länkar:

http://www.ridderheims.se

http://www.spotandtell.se

http://www.jerlov.se

Produktbeskrivning är hämtad från Ridderheims.

(klicka på bilderna så öppnas dom och blir större, titta i slutet =) ... )

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.