Gott & Blandat

Gott & Blandat

Bloggen...

Här kommer jag skriva om allt Gott och blandat som jag varit med på. Allt från trevliga Spot´s genom www.Spotandtell.se till trevliga resor och nöjer på tu man hand.

Snälleröds snaps och glögg

Spot and TellSkapad av Gott & blandat sön, november 21, 2010 22:11:39

Den 7 december är det dags för Spotting med Spot and Tell igen i Göteborg.

Denna gången är det Jultraditioner med helsvensk EKO-snaps från Snälleröds som är temat.


Utdrag från Spot and Tell:

"Julen står för dörren och då vi uppskattar svenska traditioner vill vi tillsammans med Snälleröds bjuda in till en upplevelse som ger inblick i vår fantastiska mattradition och -historia. Under Spottingen på anrika Palace, i centrala Göteborg, får du reda på varför vi äter den julmat vi har och hur det kommer sig att just snapsar blivit typiskt svenskt. Självklart kommer du att få frossa i dessa läckerheter och vi ser fram emot att höra vad du tycker om denna upplevelse.

Skulle du vilja ta reda på hur man tillverkar traditionell snaps och julmat finns experter på plats under hela eventet."


Vi kommer att få smaka på hemlagad julmat, samt smaka på snapsar såsom

- Mäskdrängens Akvavit

- Brännmästaren Akvavit

- Jungfruns Brännvin

- Bokhållarens Akvavit

- Herr Berntsons Besk

För mera info om Snälleröds gå med på deras facebooksida.


Ses vi? =)


  • Kommentarer(0)//gottoblandat.anweb.se/#post17

American Pie

Spot and TellSkapad av Gott & blandat sön, juni 06, 2010 17:19:49

Då har man varit på en ny Spotting med Spot and Tell igen.

Det hela höll till på Råda Säteri´s kaffestuga i Mölnlycke. Man kunde inte hitta en bättre plats att vara på denna gången.

Det hela kretsade kring American Pie. Det var dukat med röd/vita dukar i kaffestugan, så sommrigt det bara kunde bli. Fanns såklart en uteplats med där dom flesta satte sig i solen och njöt av pajerna.

Det var Jennie och Tora som bjöd på American Pie "frossa", sammanlagt 8 olika pajer bjöds det på och dom var alla goda. Alla hade olika konsistens och smaksättning.

Bäst tyckte jag om Lemon meringue pie som var lagom syrlig och lättsmält så här på sommaren. Pecan pie var också en av favoriterna, men den passar nog mera till jul tror jag.Liten bildkavalkad...


Tack alla för en trevlig dag på Råda Säteri och hoppas att man ses snart igen.


  • Kommentarer(1)//gottoblandat.anweb.se/#post15

Tapasafton

Spot and TellSkapad av Gott & blandat tor, juni 03, 2010 12:22:27

Skrev att jag skulle gå på Tapasafton med Ridderheims och Spot and Tell. Det hela höll till på Jerlov Kommunikation som är "en integrerad byrå, därför sitter alla reklam/pr/research/ webb/media-människor under samma tak. En bra grogrund för korsbefruktning och idéer som verkligen kan förändra saker."
Tack så mycket för att vi fick komma och för det trevliga mottagandet.


Kvällen började med att alla samlades och fick sätta sig vid dom trevligt uppdukade borden. Representanter från Ridderheims informerade lite om deras nya koncept Tapas Take Away som skulle lanseras nu, och som vi var där för att provsmaka och ge våran syn på. Det är sammanlagt 40 olika smårätter, varma som kalla som ingår i sortimentet. Vi fick provsmaka ca 20 st av dessa.

Några av rätterna som jag tyckte om var Torta de chorizo (Tortillabröd fyllt med chorizosalami och ost.) Tapas Plato Pata Negra (Som är en liten tapas buffé i sig själv innehållandes ett urval av ost och charkuterier. Gambas al Ajillo (Jätteräkor i en vitlöksdoftande örtsås) Underbar konsistens på räkorna, inte alls vattniga eller sega. Altramuces (Krispiga lupinbönor från Portugal i het piri-piri- och limesås) samt Tomates secos al sol (Solmogna och lättrostade körsbärstomater i frisk marinad.)

Det fanns en burk med Calamares al vino (Bläckfiskringar i rödvinsmarinad med samk av vitlök, persilja, koriander och chili) något som jag smakade på. Jag har aldrig tidigare ätit bläckfisk och tänkte att någon gång skulle vara den första. Det var segt och smakade mest som "gummi" i mitt tycke. Men säkert så som bläckfisk skall smaka, men det var alltså inget för mig.

Men fördelen med alla dessa små Tapas Take Away rätterna, är ju att man precis kan välja sina egna favoriter.

Är man några stycken en fredagkväll som är sugna på Tapas, så kan jag starkt rekomendera detta, i stället för den "vanliga" taco kvällen. Man behöver inte stå i köket å fixa och ha sig innan, utan det är bara att öppna burkarna och servera, vissa skall ätas varma och kan lätt värmas i micron ca 30 sek bara. Smidigt och gott.

Det som är ett plus med är att det är plastburkar i stället för glas, man slipper en hel del konserveringsmedel tillsatt i maten då.

När vi gick hem så fick vi alla med oss en "goddiebag" hem innehållandes lite läckerheter som vi hade smakat på under kvällen.

Länkar:

http://www.ridderheims.se

http://www.spotandtell.se

http://www.jerlov.se

Produktbeskrivning är hämtad från Ridderheims.

(klicka på bilderna så öppnas dom och blir större, titta i slutet =) ... )

  • Kommentarer(0)//gottoblandat.anweb.se/#post14

American Pie – Pajfrossa på Råda Säteri

Spot and TellSkapad av Me fre, maj 28, 2010 16:35:40

Den 5 juni är det dags för Spotting med Spot and Tell igen.

Denna gången är det American Pie – Pajfrossa på Råda Säteri som det gäller.


Utdrag från Spot and Tell:

"Två talangfulla personer som fått välförtjänt mycket positiv uppmärksamhet för sina mat- och bakbloggar är Jennie och Tora. Många är vi som följer dessa bloggar och fascineras över det ena bakverket efter det andra som de presenterar där. Nu har du äntligen chansen att få smaka på deras pajer då de bjuder in till deras härliga pajkalas American Pie på Råda Säteris vackra café. Jennie och Tora kommer själva baka upp en hel buffé bestående av stora, fluffiga, nybakta och härliga pajer! Vad sägs om exempelvis;
Lemon meringue pie
Strawberry banana cream pie
Key lime pie
American apple pie
Pecan pie
Oooey goooey marshmallow pie
Och fler, men vi vill ju inte avslöja alla! ;)

Råda Säteri är en Herrgård i Mölnlycke, precis intill Rådasjön, som drivs av Robert Säll och Krister Dahl. Som avrundning på pajkalaset kan du ta en skön promenad i parken eller längs sjöstranden.."


För mera information och anmäla dig, gå in på www.spotandtell.se

Råda Säteri hemsida: http://www.radasateri.se
Jennies blogg: http://kalasgott.blogg.se
Toras blogg: http://bakdags.blogg.se


Jag har fått mig en plats denna dagen med, så skall bli trevligt att spendera lördagen med att äta lite pajer. Kommer recension senare.

  • Kommentarer(3)//gottoblandat.anweb.se/#post13

Tapasafton i Göteborg

Spot and TellSkapad av Me tor, maj 27, 2010 18:38:52

Jag har än en gång fått en inbjudan via Spot and Tell att få gå på Tapasafton i Göteborg den 1 juni som anordnas av Ridderheims. Där kommer dom att introduceradera sitt nya koncept Tapas Take away med ett 40-tal tapasrätter.

Kommer att bli en kväll fylld med underbara dofter och en fröjd för gommen.

Återkommer med en spännande recension senare...

Bild hämtad från Ridderheims

  • Kommentarer(2)//gottoblandat.anweb.se/#post10

Tastcasting.se blivit Spot and Tell

Spot and TellSkapad av Me tor, maj 27, 2010 18:31:30
Spot and Tell – spännande och gratis upplevelser för aktiva i sociala medier

2010-03-24 13:42

"Spot and Tell bygger på events där handplockade medlemmar får prova och uppleva - för att sedan sprida ordet vidare på webben.

Bakom konceptet Spot and Tell står Agnieszka Baltyn, som även var med och grundade Tastecasting.se.

- Tastecastings fokus var att bjuda in till provsmakningar på restauranger och caféer, jag har valt att utveckla konceptet till något mycket större och även gå mot fler branscher, säger Agnieszka Baltyn.

Spot and Tell håller reda på var personer i sociala medier med olika intressen finns. Detta ger arrangören möjlighet att kliva in direkt där deras målgrupp befinner sig."

Själv ser jag fram med stor spänning vad detta kommer att leda till. Intressant minsann =)

  • Kommentarer(0)//gottoblandat.anweb.se/#post9