Gott & Blandat

Gott & Blandat

Bloggen...

Här kommer jag skriva om allt Gott och blandat som jag varit med på. Allt från trevliga Spot´s genom www.Spotandtell.se till trevliga resor och nöjer på tu man hand.

Min första Tastcasting

TastcastingSkapad av me mån, mars 01, 2010 09:22:32

Jag fann för några veckor sedan en grupp på Facebook som hette Tastcasting Sverige. Så här står det i deras lilla info ruta:

"För oss som älskar gratis mat och upplevelser!

http://tastecasting.se

Med Tastecasting kan du fika, äta ute och gå på evenemang gratis! -Du twittrar, bloggar eller facebookar om upplevelsen"


Jag tyckte det verkade vara ett intressant koncept så jag gick med i gruppen. Nu i veckan så kom det ut en ny casting i Göteborg. På mässan Passion för Mat som skulle hållas i Eriksbergshallen. Tillsammans med Rent a Chef så skulle det bjudas på en gourmetlunch. Jag anmälde mitt intresse och här sitter jag nu och skall skriva lite om upplevelsen.


Jag fick en plats av 7 utvalda. Det visade sig sen att två stycken tyvärr uteblev, men tror nog att det kan ha att göra med att det var låååånga köer för att komma in på mässan. Så var man inte ute i god tid så var det nog kört.

Fick först intressant information från en utställare om Tryffel. Fick lukta på lite tryffelolja och vilken arom det var. (minns inte hans man nu men återkommer med det)

Sen så berättade Niclas Johansson om hans nya företag Bar-deli, som skall specialisera sig på snacks till krogen. Han hade tröttnat på att det bara serverades jordnötter, så han har kommit på ett nytt koncept med snacks. Fick smaka lite nötter och det var intressanta smak kombinationer. Fick med oss en liten ”goddiebag” hem och vilken skillnad det var på nötterna. Dom var goda på mässan, men dessa som har legat i sin egna lilla påse, var gudomliga att äta. Lagom stor mängd och skulle absolut kunna tänka mig att beställa detta till en öl eller två på krogen. Finns både med nötter och utan.

Sen var det dags för Australian Wine Club att presentera 3 olika viner som vi skulle få smaka på till lunchen.

Först var det ett mosserande, som jag verkligen är svag för... Bubblade gott i munnen *ler* . Sen var det ett vitt och ett rött, speciellt framtagna för att passa lunchen och dess utvalda ingredienser.


Tillslut så var det dags för lunchen... Men först så berättade Gunnar Frykfors Vd för Rent A Chef hur det hela började, samt hur deras koncept ser ut.

Deras affärsidé är: (saxat från deras hemsida)

Rent a Chef hyr ut professionella kockar till privatpersoner och företag för olika sorters matlagningsevents. Rent a Chef kan erbjuda gourmet homecooking, aktiv matlagning, eventcooking, konsultering. Rent a Chef har även matlagningsstudios i Stockholm, Malmö och Norrköping, där olika sorters matlagningsevents, konferenser, produktlanseringar och pressreleaser anordnas.

Och deras vison är:

Att bli Europas ledande leverantör av professionella kockar i den gourmandiska matlagningsindustrin.


Det bjöds på 3 olika rätter, först en Bönsoppa toppad med lite tryffelolja och basilika. Den var så ”fluffig” i koncistensen och smaken, så den passade verkligen bra till det mosserande vinet. Var verkligen en fröjd för gommen.

Den andra rätten vi fick smaka var Rödbetscarpaccio som var tunt tunt skivade rödbetor med ost samt lite balsamicoglaze. Tror nog allt att det var lite tryffelolja över denna med. Tyckte att det var gott, men inte något speciellt så (jag håller på och lär mig att uppskatta mat mera, så nästa gång kanske jag kan ta till mig det bättre).

Den tredje rätten var Lågtempererad oxfilé. Vet inte varför men har vart lite avvaktande att äta lite mera ”rosa” kött, har alltid velat ha det väl tillagat. Men detta köttet var lagom mört och gott, smälte nästan när man fick in det i munnen.


Tycker att det hela blev en trevlig lunch. Och ett stort tack till alla inblandade.
Tastcasting Sverige för att ni på såpass kort tid lyckades ordna detta i Göteborg.
Tack till Rent a Chef, Bar-deli, Australian Wine Club samt ”Tryffelmannen”.

Blev verkligen en gourmetlunch och en underbar smakupplevelse.



  • Kommentarer(0)//gottoblandat.anweb.se/#post1